Du er her: Gratis Kalorietabel > Beregnere > Kalorieforbrænding: løb & gang

Kalorieforbrænding: løb & gang

Herunder kan du beregne, hvor mange kalorier du ca. har forbrændt på løbeturen eller gåturen. Beregningerne er baseret på løb/gang på almindelig vej eller løbebånd med 1% stigning. Længere nede på siden kan du læse om forskellen på at gå og løbe i forhold til din forbrænding.

Annonce

Tab dig hurtigere

🍏 Prøv WeightWorlds populære fedtforbrænder >

 

 

< Tilbage til beregnere

 

 

Kalorieforbrænding: løb og gang – Forbrænder løb og gang virkelig det samme?

Professor og forskningsleder Bente Klarlund Pedersen siger (kilde), at forbrændingen pr. tilbagelagt km. ved løb og gang er det samme. For selvom det selvfølgelig er langt hårdere at løbe end at gå f.eks. 5 km., så tager det længere tid at gå, og derved ender man på samme antal kcal forbrændt i sidste ende.

Til gengæld er efterforbrændingen højere efter løb end efter gang, og kroppen bruger flere kalorier på at restituere efter en løbetur end en gåtur. Du opnår således en ekstra bonus-forbrænding efter din træning, hvis du løber i stedet for at gå.

Hvor meget denne efterforbrænding er på, afhænger blandt andet af din nuværende form, og hvor højt din puls kom op under løbeturen. Jo mere din krop skal restituere efter løbeturen, desto flere kalorier forbrænder du.